Jestli Vrba nezvládá specifickou úlohu reprezentačního trenéra, proč si nevezme mustr ze Sparty, když už stejně tam ty její hráče má? Jenom bych to vhodně doplnil o těch pár hráčů hrajících jinde, kteří momentální formou za něco stojí.
Vrba v jednom rozhovoru říkal, že by ze Sparty uvažoval pro Euro klidně i o tuctu hráčů, ale že to prý nejde. Jaképak nejde? Jestli jsou lepší než jiní, tak proč ne?
Nemáme individuality, které by samy rozhodovaly zápasy. Nemáme ani natolik kvalitní hráče, že by se vzájemné souznění dostavilo po jednom tréninku. Musíme hrát na týmovou strunu. Vrba si vážně myslí, že něco zmůže během těch pár dnů před turnajem?
Teď pořád opakoval, že chtěl vidět hráče a že to spolurozhodne o jejich nominaci. A co mu může ukázat hráč, který přijde na několik minut do rozladěné sestavy? Druhé poločasy byly otřesné. Přitom z úvodu angažmá tyhle „testy“ typické pro Bílka sám zavrhoval. No, vlastně říkal taky, že nebude zvát hráče, kteří v klubech nehrají. A jak to dopadlo ...
Nevěřím, že za to horuji, ovšem postavme to na Spartě! Personálně i systémově. Doplnit hráče tam, kam máme vážně lepší persóny, než může do reprezentace dodat letenský klub. Zohledňujme formu a vytížení, nikoliv zásluhy, sympatie a antipatie, natož sentimentální aspekt, že to je pro někoho poslední příležitost zahrát si evropský šampionát. Sakra, reprezentace není turistická kancelář!
Rusové tu filozofii primárního klubového dodavatele reprezentantů oprášili, protože už taky nemají ty individuality, co mívali. Zenit Petrohrad se s ohledem na domácí světový šampionát od následující sezóny přemění na reprezentační farmu. My nic budovat nemusíme. Vrba by přišel téměř k hotovému díky Křetínského penězům a Ščasného práci.
melda píše:oběma, jsem ráda, že v tom nejsem sama...
![]()
Mám to stejně. Při vedoucím gólů jsem se nejdřív instinktivně radoval